New Duett Kft.

      Főoldal
      Termékismertető
      TV, DVD, iPod, MP3
      Használati utasítás 06
      Használati utasítás 08
      Lefedettség
      Frissítés
      Vásárlás
      Képeink
      Ajánlatkérés
      Kapcsolat
      Nav N Go Kft.
 
További oldalaink:
      www.duett.hu
      www.gpslap.hu
      www.flottakovetes.hu
      www.icelink.hu

 


Nav N Go Kft.

Önnek gyári monitor van az autójában?

Az a legjobb, amit a gyár épít be az autóba, annak nem lehet baja, azzal nincs kompatibilitási probléma, esztétikus, egyszóval odavaló. A gyári dolgokat utánozhatjuk, ami sokszor sikerül, de bármi, amit utólag beszerelünk egy kicsit mindig más, és idegen marad. Így van ez a navigációval is. A gyári navigáció az autórádióról vagy a megjelenítőről kezelhető, színvilága nem üt el a műszerfal egységétől, és jól működik. DE! A gyári navigációk csak tőlünk nyugatra működnek tökéletesen, a keleti régió ismeretlen vagy elnagyolt, számunkra nem teljes értékű. Aki Bécstől keletre utazik, annak elő kell vennie az oly sokat bizonyított papírtérképet, vagy a szélvédőre kell tapasztania egy kézi GPS-t, és együtt kell élnie egy oda nem illő, kisméretű kijelzővel, a hurkába tekeredett szivargyújtó töltő kábelével.

Mi a megoldás?

A NNG Limousine erre a célra készült, hogy a gyári monitoron jelenítse meg a navigáció képét, teljes Nyugat- és Kelet-Európa térképével, hogy mi magyarok

    New Duett Kft - NNG Limousine
is használhassuk Skóciától Görögországig, Lengyelország és a kedvelt Adria között. Könnyen kezelhető, részletes, kiváló grafikával és rendszeres térképfrissítéssel. A Limousine rendelkezik mind RGB, mind kompozit videó kimenettel, így hozzácsatlakoztatható minden olyan videó rendszerhez és megjelenítőhöz, amely fogadja ezen szabványos jelek egyikét.

Sajnos a gyári rendszerek többsége nem ad lehetőséget az autó tulajdonos számára, hogy meglévő berendezését kiegészítse bármilyen videó forrással, így a Limousine beszerelése is nehézségekbe és plusz költségbe ütközik. Amely autó gyári rendszere nem tartalmaz videó bemenetet, annál egy opcionális illesztőmodul használata szükséges. A modul ára autótípusonként és a felszereltség szintje szerint változik, sajnos elég nagy intervallumban.

A modul két megoldást nyújthat, vagy "becsapja" az autót és megnyit egy gyári bemenetet, például megjelenik egy új menüpont a gyári fejegységen, TV vagy AUX. A másik megoldás, hogy lecsatolja a gyári rendszerről a kijelzőt és Ön egy kapcsoló segítségével válthatja, hogy a gyári rendszer képe vagy a Limousine legyen látható. Ha már van bemenet, a lehetőségek tárháza nyílik meg számunkra, ugyanis nem csak Navigációt, de TV-t és DVD lejátszót is köthetünk rendszerünkbe a gyári ár töredékéért.

Előnyök és hátrányok, azaz nézzük részletesebben: A legkedvezőbb megoldás az lenne, ha a gyári rendszer rendelkezne egy szabványos videó bementtel, de sajnos az autógyártók ezt számomra érthetetlen módon nem alkalmazzák, így sokszor tetemes plusz költséggel terhelik az autó tulajdonosát, aki szeretné bővíteni, és komfortosabbá, egyénibbé tenni gépjárművét.

Csapjuk be a gyári rendszert!

Autónk inkább hasonlít egy számítógéphez, mint a klasszikus értelembe vett gépkocsihoz. Elektronikák garmada szolgál minket, a környezetvédelmet, és így van ez a régen autórádiónak nevezett központi egységgel is. Mint az előzőekben említettem, azért, hogy a gyári monitoron megjelenhessen külső jelforrás, opcionálisan egy videó modult kell beépíteni. Gyárilag a megjelenítő nem használatos bemenetei tiltva vannak, tehát ha egy autóban nincs TV tuner, akkor a TV menüpont nem jelenik meg. A videó modul becsapja a gyári rendszert és felszabadítja a TV bemenetet, így juttat minket egy szabványos külső jel fogadására alkalmas bemenethez. Sajnos, hátránya is van ennek a megoldásnak, ha navigáció csatlakoztatására használjuk. A TV bemenet fogad egy videó jelet és vár egy külső hangforrást is. Ha navigációt csatlakoztatunk, akkor tökéletes képet jelenít meg a gyári monitor, de alatta nincs semmiféle hang, nem tudunk CD-t vagy rádiót hallgatni. Igaz, hogy ott a tökéletes navigáció, de amíg navigálunk, igen nagy a csönd az autóban. Ez egy hosszú út során nem oly nagy probléma, mert a Limousine külön, a saját hangszóróján beszél hozzánk, így átkapcsolhatunk rádióra vagy CD-re, és több száz kilométert haladhatunk az autópályán, hiszen úgy sincs semmi mondanivalója a navigációnak. Amikor esemény következik, a navigáció hanggal figyelmeztet, majd átváltjuk a képernyőt a navira és láthatjuk, hogy mit kell tenni. Ez még elfogadható, de egy városi használatnál kényelmetlen, ott mindig van tenni és nézni való, és ekkor csak navigáció van, zene nincs. Elismerem, hogy ez a megoldás közel sem száz százalékos, de ha az autógyár csak ennyit enged számunkra, azzal mi nem tudunk mit tenni, a NNG Limousine oldaláról tekintve a dolgot, mi a maximumot adjuk a közös eredményhez.

RGB-azaz olyan, mint a gyári!

Ennek a modulnak a működését úgy képzeljük el, mintha egy DVD lejátszó és a TV közötti kábelt kihúznánk, és a TV-t egy másik DVD lejátszóba dugnánk át. Az RGB modul a gyári megjelenítő és a gyári fejegység közé illeszkedik, mint egy kapcsoló, és Ön bármikor átkapcsolhatja, hogy a megjelenítő a gyári videó anyagot vagy a navigáció képanyagát mutassa. Mivel csak a monitort kapcsolgatjuk, ezért a gyári rendszer közben játszhat CD lemezt, vagy hallgathatunk rajta rádiót. A kapcsolás típustól függően történhet plusz kapcsolóval, távirányítóval vagy egyes esetekben a gyári rádió adott gombjával. Az ilyen "RGB" modulos megoldás látványra egyenértékű a gyári navigációval, csak a NNG Limousine sokkal részletesebb térképadatbázissal kényeztet.

NNG LimousineNNG LimousineNNG Limousine

Melyik megoldást válassza?

Nincs jó hírem, az autó nem enged választani minket. Egy adott típus egyféle megoldást enged, legyen az jó vagy jobb. Az adapter alkalmazása szükséges rossz, hiszen az autóban benne van minden ahhoz, hogy egy külső jelet, ebben az esetben egy NNG Limousine-t kapcsoljunk hozzá. Csak egy dolgot nem adott az autógyár, a bemenetet, és ezért az autó tulajdonosnak súlyos árat kell fizetnie. A videó modulok és az autó szórakoztató elektronikája roppant bonyolult és folyton fejlődő, változó. Állandó versenyfutásban vagyunk az autógyárakkal, ők változtatnak, és mi megkíséreljük utolérni ezt a változást. Olyan táblázatot, katalógust még senkinek sem sikerült készíteni, ami megmutatja, hogy milyen gépkocsitípushoz milyen adapter szükséges, ezt mi sem tudjuk felmutatni, viszont van egy technikai segélyvonalunk!

Érdeklődjön - segítünk

Ha Ön kíváncsi arra, hogy autójába hogyan lehet, és mekkora anyagi befektetéssel jár a NNG Limousine beépítése, kérem keresse munkatársunkat a 436-0-436 telefonszámon, vagy a limousine@duett.hu e-mail címen.

A pontos válasz megadásához az alábbi adatokra lesz szükségünk:

  • Gyártmány
  • Autótípus
  • Évjárat
  • A gyári fejegység neve (ha rá van írva)
  • A képernyő osztásaránya (4:3 vagy 16:9)
  • Van-e az Ön autójában TV tuner gyárilag
  • Van-e az Ön autójában navigációs egység gyárilag
  • Az Ön e-mail címe vagy telefonszáma

 

< Vissza]-  [Home]  -[Előre >
New Duett Kft. 1037 Budapest, Bojtár u. 44. * Tel.:(1) 436-0-436 * E-mail: limousine@duett.hu